Visual Vibrations

echoes of image and sound

Visual Vibrations presenteert kunstenaars en ontwerpers die in werken gebruik maken van licht en geluid dat op uitzonderlijke wijze worden ge(re)produceerd in vorm. Door het publiek uit te nodigen om deel te nemen aan experimentele 'jam sessies', worden de bezoekers ook onderdeel van het tentoongestelde werk.

Het werk is onderdeel van een tentoonstelling in Transnatural gallery en onderging een evolutie door de samenwerking met verschillende kunstenaars. Het was te zien op verschillende locaties waaronder het Rijksmuseum.

tentoonstelling - installatie - performance

Visual Vibrations

26-06-2015 / 18-09-2015

Tijdens de opening in Transnatural gallery was de keramische 3D printer van Olivier van Herpt gekoppeld aan de muziek of het lichaam van de bezoeker. De hartslag of muziek bepaalt de textuur van de sculptuur die op dat moment wordt geprint. Het experiment is een samenwerking tussen geluidsontwerper Ricky van Broekhoven en ontwerper Olivier van Herpt. De verzameling van door geluid gevormde sculpturen groeide gedurende de expositieperiode. In een presentatie in het Rijksmuseum was de installatie gekoppeld aan het live optreden van Eefje de Visser.

Het werk Holon van het ontwerpduo MartensVisser onderzoekt het opslaan van licht, reflectie van licht, het transformeren van vorm en kleur. De sculptuur bestaat uit gebogen snel roterende lamellen op een verticale as, waardoor het object lijkt op een vloeibare zeepbel die continu van vorm verandert.

De Children of the Light opende de expositie met de Reflector Suits performance. Het verblijf van de kunstenaars binnen de crowd setting, levert een reflecterend spel op tussen licht, lichaam, mode en grafische vormgeving. Last but not least, toonde Arnout Meijer zijn lichtontwerpen Every Cone, Every Torus, Every Cylinder Light waarin lichtreflectie op en in materiaal tot zwevende licht 3D vormen leidt. 

Deelnemers
Olivier van Herpt (NL) & Ricky van Broekhoven (NL)/ Jetske Visser (NL) & Michiel Martens (NL) /  Children of the Light (NL) / Arnout Meijer (NL) / Gionata Gatto (IT) & Mike Thompson (UK)

Transnatural
Datum: 26 jun. – 18 sep. 2015
Open: di. – zat., 10.00u – 17.00u
Adres: Lijnbaansgracht 148a Bg Amsterdam

Ondersteund door
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.