The Soil Movement

to revitalise grounds

De tentoonstelling The Soil Movement richt zich op het herstel van verwoeste bodem door vervuiling of landbouw en kijkt naar nieuwe mogelijkheden voor verantwoord gebruik. Het anders of zuiver winnen van grondstoffen en landbouw bedrijven, op basis van een circulair principe, is het vertrekpunt. The Soil Movement opent op vrijdag 22 april in de Transnatural gallery. The Soil Movement is onderdeel van de Regeneration serie van drie tentoonstellingen gaat in op het herstel van de door de mens beschadigde omgevingen zoals grond, water of lucht. The Soil Movement is te zien bij Transnatural, op de Dutch Design Week en in het NRW-forum in Düsseldorf.

tentoonstelling

The Soil Movement

22/04/2016 - 26/08/2016

In het kader van dit eerste subthema grond wordt gekeken naar de Restoration Industry; een industrie die werkt aan het herstel van door de eeuwen heen verwoeste ecosystemen door industrie of overmatige landbouw. Zo kunnen planten en bacteriën in Farming the Pollution project worden ingezet om verontreinigde bodem te saneren. In het project GeoMerce worden ook planten toegepast die in staat zijn om metalen uit de grond te ‘mijnen’ door het in de bladeren op te slaan. De metalen worden vervolgens gedolven uit de bladeren en zijn gekoppeld aan een nieuw economisch waarde- en voorraadsysteem. De Land Life Company heeft de Cocoon ontwikkeld, een irrigatie ontwerp waardoor planten in de eerste kritieke maanden kunnen overleven in droge gebieden om zo het ecosysteem te herstellen.

In The Soil Movement verkent Transnatural een snel groeiend domein waarin biologische en technologische kennis, traditie en de praktijk met elkaar versmelten. Natuur en technologie versterken elkaar zonder enige nadelige gevolgen, waardoor een zichzelf verrijkende ecologie ontstaat.

Deelnemers
Farming the Pollution / Giacomo Piovan (IT) – Geomerce / Gionata Gatto (IT) & Giovanni Innella (IT) – The Wandering Hole / Hannah Hiecek (DE) – The Cocoon / Land Life Company (NL) / Claynialism / Masha Ru (RU) & Atelier NL (NL) & Arie Syarifunddin (ID) – Eatable / Masha Ru (RU)

Gecureerd door: Arjen Bangma & co-curator Joannette van der Veer

Transnatural
Datum: 22 april – 26 augustus 2016               
Adres: Transnatural Gallery, Lijnbaansgracht 148a, Amsterdam

NRW-forum
Datum: 2-5 juni 2016                                       
Adres: Ehrenhof 2, Düsseldorf

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.