Regeneration

to revitalise ecology

De planeet en onze directe leefomgeving is de laatste eeuw dusdanig beschadigd dat de Restoration Industry noodgedwongen haar intrede heeft gedaan. De Regeneration tentoonstelling duikt in de wereld van het ecosysteem herstel.

Welke instrumenten kunnen worden ingezet om onze ecosystemen te herstellen? Onze omgeving weer leefbaar maken, zonder in destructieve herhaling te vallen, is wenselijk. Hoe moeten we dan omgaan met problemen als extreme droogte, vernatting, verwoestijning, erosie, uitputting van grond, vervuiling en afvalstromen?

Regeneration opende op vrijdag 30 september 2016 in de Transnatural galerie en was tevens te zien op de Dutch Design Week in het Veemgebouw op Strijp-S van 22 - 30 oktober. De deelnemende ontwerpers, kunstenaars en organisaties presenteerde een wereld waarin oneindig houdbare, circulaire systemen dicteren.

tentoonstelling - lezingen

Regeneration

30/09/2016 - 26/04/2017

Regeneration geeft meer dan een kijkje in de Restoration Industry. Nieuwe woon-, grondstof -, voedsel- en materiaalmogelijkheden die voortkomen uit deze herstelde ecologie kwamen ook aan bod. Regeneration belicht de diversiteit en recente ontwikkelingen binnen het snelgroeiende, bio-culturele domein waarin biologische en technologische kennis, speculatie, traditie en praktijk mengen.

Naast de tentoonstellingen, is een lezing programma georganiseerd met demonstraties en workshops bij en in samenwerking met Mediamatic.

Deelnemers
Ivan Henriques (BR), Eric Geboers (NL), Diana Scherer (NL), Blue21 (NL), Post-Fishing / Inês Marques (PT), Mist Capturing Surface / Robyn Tayler Payne (UK), ReGen Villages / EFFEKT (DK), Living Light / Ermi van Oers (NL), GeoMerce / Gionata Gatto & Giovanni Innella (IT), Cocoon / Land Life Company (NL), Medusae Project / Charlotte van Alem (NL)

Gecureerd door: Arjen Bangma & co-curator Joannette van der VeerTransnatural
Datum: 30 sept. – 26 apr. 2016
Open: di. – vrij., 10.00u – 17.00u / zat. 13.00u – 17.00u.
Adres: Lijnbaansgracht 148a, Amsterdam

Dutch Design Week
Datum: 22 – 30 Oct.
Adres: Veemgebouw STRP-S, Torenallee 80, Eindhoven

Mediamatic
Datum: Do. 15 dec. 2015 en Do. 16 mrt. 2016
Adres: Dijksgracht 6, Amsterdam

Ondersteund door
Transnatural Label, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.