Radical City inc.

routes to a new urban landscape

Het Radical City inc. programma geeft vorm aan een nieuwe, klimaatbestendige en natuurinclusieve stad. Kunstenaars, ontwerpers en architecten stellen oude ideeën over een stad ter discussie en verkennen andere routes naar een nieuw, toekomstgericht stedelijk landschap. In deze stad vormen de mens, flora en fauna, de omgeving, objecten en architectuur één systeem dat in balans is.

Radical City inc. bestaat uit een tentoonstelling bij Transnatural, een performance programma in Eye en een overzicht tentoonstelling op de Dutch Design Week in 2023. Het plaatsen van diverse werken in de openbare ruimte, workshops, lezingen en een fietstocht maken ook deel uit van het programma in samenwerking met Zone2Source, Fiber festival en de Tolhuistuin.

tentoonstelling

Radical City inc.

Transnatural / 10/12/2022 - 08/12/2023

Een wisselende tentoonstelling bij Transnatural vormt de basis voor een doorlopend onderzoek naar radicale ideeën voor de stad van de toekomst. In dit nieuwe stedelijk landschap is de verbinding tussen mens, natuur, openbare ruimte, objecten en architectuur cruciaal. De symbiose zorgt ook voor oplossingen van complexe uitdagingen van deze tijd, zoals droogte, vernatting, verzilting, bodemdaling, vervuiling en bedreigde flora en fauna. Deze stad staat ook in direct contact met de landschappelijke omgeving.

De eerste tentoonstelling presenteert conceptuele werken, artistieke benaderingen en prototypen. Een aantal werken worden in het volgende stadium van het programma daadwerkelijk gerealiseerd en geplaatst in de openbare ruimte. Zo wordt de stad Amsterdam niet alleen ingezet als een utopisch platform voor de toekomst.

Deelnemers
Natasja Alers (NL) / Mae Engelgeer (NL) / Alexandra Daisy Ginsberg (UK) / Theun Karelse (NL) / Rollo Bryant (UK) / Marco Barotti (IT) / Ivan Henriques (NL) / Thijs Biersteker (NL) / Bram de Vos (NL) / Green Quays (NL) / VANTOT (NL)

Gecureerd door: Arjen Bangma

Geopend
Datum: 10 dec. 2022 - 8 dec. 2023
Open: dinsdag t/m vrijdag, 10u - 17u.
Zaterdag 13u – 17u.
Zondag gesloten.

Locatie
Transnatural, Jan van Galenstraat 125 bg, Amsterdam

Ondersteund door
Transnatural LabelStimuleringsfonds Creative IndustrieAmsterdams Fonds voor de KunstPrins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij Fonds, Mondriaan fonds , Gemeente Amsterdam

Meer Radical City inc. programma's

Fietstours

Radical City inc. bike tours

-

De fiets tours ontrafelen plekken en werken in Amsterdam die aansluiten op de vorming van een natuurinclusieve en klimaatbestendige stad.

Radical City inc.
Sculptuur

Liquid Roots

-
Urban space

Het Liquid Roots project van de Britse ontwerper Rollo Bryant stelt een alternatieve agenda op voor stadslicht ontwerp om de impact van kunstlichtvervuiling te verminderen op de stadsecologie.

Radical City inc.
Sculptuur

Illume Loop

09/12/2022 – 08/12/2023
Urban space

Lucht- en lichtvervuiling verstoren de natuurlijke kleuren in onze hemel. Illume Loop experimenteert met het weerkaatsen, vervormen en reproduceren van licht, vormen en kleuren in de omgeving.

Radical City inc.
Sculptuur

Totems of Life

-
Urban space

De Totems of Life vormen een verenigde habitat voor stedelijk bedreigde dieren en insecten. Centraal staat dat de totems een gevarieerde bijdrage leveren aan het leven in de stad.

Radical City inc.
Installatie
Workshops

Otterdam

-
Urban space

De otter, icoon voor waterhoudende landschappen, klopt aan de poort van onze stad. Welke ingrepen zijn nodig en hoe richten we het stedelijk landschap in?

Radical City inc.
Tentoonstelling

Radical City inc.

-
Dutch Design Week

De tentoonstelling op de Dutch Design Week 2023 omvat een overzicht van alle projecten die tot dan zijn ontwikkeld en gepresenteerd binnen het programma van Radical City inc.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.