Radical City inc.

routes to a new urban landscape

Het Radical City inc. programma geeft vorm aan een nieuwe, klimaatbestendige en natuurinclusieve stad. Kunstenaars, ontwerpers en architecten stellen oude ideeën over een stad ter discussie en verkennen andere routes naar een nieuw, toekomstgericht stedelijk landschap. In deze stad vormen de mens, flora en fauna, de omgeving, objecten en architectuur één systeem dat in balans is.

Radical City inc. bestaat uit een tentoonstelling bij Transnatural en een overzicht tentoonstelling op de Dutch Design Week (in 2023). Het ontwikkelen en plaatsen van diverse werken in de openbare ruimte, workshops, lezingen en een fietstocht maken ook deel uit van het programma,

tentoonstelling

Radical City inc.

Transnatural / 10/12/2022 - 08/12/2023

Een wisselende tentoonstelling bij Transnatural vormt de basis voor een doorlopend onderzoek naar radicale ideeën voor de stad van de toekomst. In dit nieuwe stedelijk landschap is de verbinding tussen mens, natuur, openbare ruimte, objecten en architectuur cruciaal. De symbiose zorgt ook voor oplossingen van complexe uitdagingen van deze tijd, zoals droogte, vernatting, verzilting, bodemdaling, vervuiling en bedreigde flora en fauna. Deze stad staat ook in direct contact met de landschappelijke omgeving.

De eerste tentoonstelling presenteert conceptuele werken, artistieke benaderingen en prototypen. Een aantal werken worden in het volgende stadium van het programma daadwerkelijk gerealiseerd en geplaatst in de openbare ruimte. Zo wordt de stad Amsterdam ook praktisch ingezet als platform voor de toekomst.

Het programma komt mede tot stand in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Zone2Source, DDW en de Tolhuistuin.

Deelnemers
Natasja Alers (NL) / Mae Engelgeer (NL) / Alexandra Daisy Ginsberg (UK) / Theun Karelse (NL) / Rollo Bryant (UK) / Marco Barotti (IT) / Ivan Henriques (NL) / Thijs Biersteker (NL) / Bram de Vos (NL) / Green Quays (NL) / VANTOT (NL)

Gecureerd door: Arjen Bangma

Geopend
Datum: tot 8 maart 2024
Open: dinsdag t/m vrijdag, 10u - 17u.
Zaterdag 13u – 17u.
Gesloten: 23 dec. 2023 - 5 jan. 2024 (i.v.m. kerst en nieuwjaar)

Locatie
Transnatural, Jan van Galenstraat 125 bg, Amsterdam

Ondersteund door
Transnatural LabelStimuleringsfonds Creative IndustrieAmsterdams Fonds voor de KunstPrins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij Fonds, Mondriaan fonds , Gemeente Amsterdam

Meer Radical City inc. programma's

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.