In the Age of Post-Drought

the Aquatic State

Het programma In The Age of the Post-Drought staat in het teken van de wereldwijde waterproblematiek onder invloed van klimaatverandering. De aankomende waterschaarste wordt gezien als de grootste bedreiging voor leven op aarde in de 21ste eeuw.

De ontwikkeling van werk van deelnemers staat centraal, naast interdisciplinair onderzoek in de werkvelden, experiment en presentaties aan een breed publiek. De programma’s gingen in verschillende samenstellingen en vormen op tour. In the Age of Post- Drought was te zien bij Transnatural, op Oerol, Into The Great Wide Open, Eye, Dutch Design Week en in het CID Grand-Hornu museum in België.

tentoonstelling

In the Age of Post-Drought

01-03-2019 / 25-07-2021

De tentoonstelling in Amsterdam was het startschot voor diverse kunst en design projecten die zich verder ontwikkelden tijdens de negen maanden durende residency periode van Transnatural. Residents waren Robertina Šebjanič, Arnoud Meijer, Marco Barotti en Joep van Lieshout.

De verschillende werken werden gepresenteerd op de festivals op de waddeneilanden en op de Dutch Design Week (2019). Zo ontwikkelden Meijer en Šebjanič een meditatieve licht -en geluidsinstallatie voor ITGWO festival die onderwatergeluidsvervuiling in de zeeën rond het eiland omzetten in licht en soundscapes. Overdag werden workshops georganiseerd waarin deelnemers opnamen maakten van onderwatergeluiden op de Noord -en Waddenzee, die in de installatie werden verwerkt. Het Clams project van Marco Barotti bestond uit 80 kunstmatige schelpen verspreid over de waddenzeedijk van Terschelling op Oerol festival. De schelpen vertaalden de waterkwaliteit van de Waddenzee live naar geluid en beweging (zie videoregistratie onderaan de pagina).

In de tussenliggende periode waren deze residency en andere projecten (proces) inzichtelijk onderdeel van de tentoonstelling op de Lijnbaansgracht en in het CID Grand-Hornu museum.

Deelnemers
Jólan van der Wiel, Robertina Šebjanič, Arnoud Meijer, Marco Barotti, Gabriele Diamanti, Creating Water Foundation, Zoro Feigl, Joep van Lieshout, Sara Nuytemans, Lennart Lahuis, LOLA Landscape Architects, Niels Stomps, Bio-Integrated Design Lab/ Shneel Malik, Jane Withers Studio, Andy Gracie, Studio Sway, Frederik de Wilde, Ulysse Martel, Julien Poidevin, Chloé Dailly, CTRLZAK, Isabelle Daëreon, Assemble Mass / Jason Kim, Julien Poidevin

Gecureerd door: Arjen Bangma & co-curator Imke Ruigrok.

Ga naar de In the Age of Post-drought website voor meer informatie.

Centre d’innovation et de Design (CID Grand-Hornu)
Datum: 21 mrt. – 25 jul. 2021
Adres: Rue Sainte-Louise 82, Boussu, België 

Dutch Design Week
Datum: 9 – 27 okt. 2019
Adres: Campina terrein, Eindhoven

Into the Great Wide Open
Datum: 29 aug. – 1 sep. 2019
Plaats: Vlieland

Oerol
Datum: 14 – 23 jun. 2019
Plaats: Terschelling

Transnatural
Datum: 1 mrt – 20 dec. 2019
Open: di. – vrij., 10.00u – 17.00u / zat. 13.00u – 17.00u.
Adres: Lijnbaansgracht 148a, Amsterdam

Ondersteund door
Transnatural LabelStimuleringsfonds Creative IndustrieAmsterdams Fonds voor de KunstPrins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij Fonds, Mondriaan fonds

Clams van Marco Barotti op Oerol x Transnatural
Into the Great Wide Open x Transnatural (2019)
Into the Great Wide Open x Transnatural (2019)

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.