kunstwerk

Otterdam opent 30 juni

in Westerpark

In 2021 dook de otter op aan de rand van Amsterdam na een halve eeuw afwezigheid. Amsterdam, nog altijd een stad van water, heeft niet meer de biodiversiteit die het ooit had als moeras. Met terugkeer van de otter dient zich de vraag aan hoe we in onze stad, met vele grachten, tuinen en parken, meer ruimte zouden kunnen geven aan de otter en andere soorten dieren en planten.

Kunstenaar Theun Karelse introduceert een ontwerp in de vorm van een "drijvende volkstuin" die zorgt voor een leefbare stad voor de otter, de mens en de natuur. In het werk Otterdam experimenteren we met moeras- en waterplanten die deels ontbreken in onze tuinen en parken. Hierin dient de otter als onze gids voor stadslandschap, architectuur en tuinontwerp. Het kunstproject wordt geïnstalleerd in de Waternatuurtuin van Westerpark, een park dat rijk is aan stromend water, grote vijvers en grachten.

Otterdam biedt ook verschillende workshops aan voor geïnteresseerden en kinderen die de otterwereld willen verkennen en inzichten verzamelen rondom een passende, toekomstbestendige stadsecologie. Otterdam opent vrijdag 30 juni 2023.

Opening: vrijdag 30 juni 2023, vanaf 17.00u
Open/ toegankelijk: dagelijks, tot mei 2024

Locatie:
Waternatuurtuin Westerpark, Amsterdam
(ter hoogte van de Gashouder, onderaan de dijk)

Meer informatie
Experiment met drijvende unit van Otterdam

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.