Crust Table

Industrial narratives of aluminium

In het beginstadium van de aluminiumproductie gieten aluminiumfabrieken gesmolten aluminium in massieve blokken van meer dan 26 ton. Deze blokken beschikken aan de zijkant over golvende, organische texturen die het resultaat zijn van het gietproces. Voor de verzending naar andere fabrieken, worden de kanten eraf gesneden. Deze dunne, ruwe restplaten die achterblijven, worden 'crusts' (korsten) genoemd.

Studio ThusThat gebruikt deze 'crusts' om een reeks ontwerpen te realiseren voor Transnatural - een spiegel, een wandmeubel en een tafel - die de onverwacht achtergrond van een alledaags materiaal weerspiegelen. De randen zijn ruw gesneden dat contrasteert met een gepolijste afwerking. De achterkant van de platen vertoont nog sporen van de grote zagen van de fabrieken waar ze van de blokken zijn gesneden. De stukken zijn ontworpen om gemakkelijk gedemonteerd en compact verpakt te worden.

Studio ThusThat is een ontwerpstudio van Kevin Rouff en Paco Böckelmann. Het duo heeft eerder gewerkt met mijnbouw- en metaalafval, waaronder rode modder, het afval van de productie van aluminium uit het gedolven erts. Neem contact met ons op voor speciale wensen en op maat gemaakte Crust ontwerpen.

Tafel: ca. L 1000 mm x B 600 mm x H 350 mm 
Materialen: Restanten van Aluminium

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang updates en meer

Ik stem in dat mijn persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wet mogen worden gebruikt.