___ In het kader van de Playing Life tentoonstelling, dat gaat over het ontwerpen van en met levende organismen, organiseert Transnatural een serie workshops voor jongeren.

Alles in de wereld wordt beïnvloed door zwaartekracht. In de Objecten Magnetiseren workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag met de natuurlijke krachten van magnetisme en transformeren objecten in gemagnetiseerde kunstwerken. Er vanuit gaande dat alles wordt beïnvloed door de zwaartekracht, probeert kunstenaar en ontwerper Jólan van der Wiel dit natuurlijke fenomeen te manipuleren door magnetisme. Gefascineerd door dit fenomeen, ontwikkelde Jólan magneetmachines.

Een schaal of mal gevuld met een mengsel van ijzer en vloeistof zorgt ervoor dat het materiaal omhoog stijgt, tegen de wetten van de natuur in. Dit gaan de deelnemers van de workshop ook ervaren. In de workshop maken de deelnemers zelf gemagnetiseerde objecten met bestaande, eigen verzamelde of meegebrachte dingen als telefoonhoesjes en schoenen. De workshop start met een introductie waarna de ontwerper vertelt over zijn werk. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het magische magnetisme. Ze ontdekken hoe zwaartekracht te manipuleren valt. Deelnemers moeten zelf een object meenemen waar een cool kunstwerk van wordt gemaakt.

Deze voorwerpen worden onderworpen aan een magnetische transformatie! De deelnemers lopen na workshop de deur uit met je eigen geproduceerde met magnetische veld bewerkte objecten!

De workshopleider is kunstenaar en ontwerper Jolan van der Wiel.  Voor de workshop start krijgt de groep een introductie en rondleiding door de expositie Playing Life.

Door nieuwe technologie is de mens steeds meer in staat leven te scheppen of te beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het kweken van vlees en organen of het manipuleren van bacteriën om materiaal als parelmoer te groeien.  Transnatural organiseert daarom de tentoonstelling Playing Life en workshops die gaan over het maken van en produceren met levend materiaal in kunst en ontwerp projecten.

Datum: op reserving
Plaats: Transnatural gallery, Lijnbaansgracht 148a BG
Begeleiders: Arjen Bangma (introductie), Jolan van der Wiel (workshopleider)
Prijs: 7,50  euro pp
Contact: 
Janna Moree, Educatiecoördinator janna@transnatural.org

Download hier de catalogus: TRANSNATURAL EDUCATIONREPORT 2016