In Dutch only as we’re looking for native speaking candidates.

___Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze stagiair(e) Assistant Curator & Label coordinator met een hands-on mentaliteit voor minimaal 6 maanden. Je bent vanaf half maart 2022 voor 2 tot 4 dagen per week beschikbaar. De werkplek is onze studio en galerie aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam.

Wie zoeken wij?

Je hebt een sterke affiniteit met de cultureel-maatschappelijke oriëntatie van Transnatural en hebt kennis van en enige werkervaring in het kunst- en designveld. Jij bent o.a. verbaal sterk, schrijft aantrekkelijk (Ned/ Eng), kan goed plannen en organiseren, handelt accuraat, beschikt over een bepaalde mate van zelfstandigheid en je bent bovenal sociaal vaardig.

Wat bieden wij?

Wij bieden een leerzame stage met de mogelijkheid mee te werken aan de verdere ontwikkeling van verschillende onderdelen binnen de organisatie, zoals productie en de promotie van culturele evenementen of het aanscherpen van de kunst & design collectie en haar marketing. De exposities en programma’s vinden plaats bij Transnatural en plekken als EYE filmmuseum, Oerol, Nieuw Dakota en in de openbare ruimte. Het Label is jaarlijks te vinden op beurzen in het buitenland zoals in Milaan en Parijs (gedurende COVID periode niet). In mei staat de Collectible beurs Brussel op de het programma.

We moedigen eigen initiatief en onderzoek bijzonder aan en is er de mogelijkheid om door te groeien. Een stagevergoeding is beschikbaar.

Taken

Assistant Curator
Binnen de functie Assistant Curator werk je in een klein team en ondersteun je de Curatoren, Programmamaker en hoofd Producent in hun werkzaamheden. Je bent mede verantwoordelijk voor de resultaten die we gezamenlijk boeken. Taken zijn o.a.:

– ass. programma ontwikkeling en redactie werkzaamheden;
– ass. coördinatie & productie events;
– mede opstellen contracten;
– deals partners en toeleveranciers;
– ass. vormgeving expo’s;
– ass. productie events;
– opbouw/afbouw begeleiden.

Label coordinator
Binnen de functie Stagiair(e) Label coördinator  ondersteun je de Directeur en Label manager in hun werkzaamheden door o.a.:

– assisteren in de ontwikkeling van de collectie;
– bedenken en uitvoeren van verschillende marketing PR acties online, op websites en (sociale) media acties;
– mede redigeren van de promotieteksten;
– verspreiden van middelen en mailings;
– beurspresentaties voorbereiden en uitvoeren;
– meewerken aan het vergroten van de bekendheid van het merk Transnatural.

Belangstelling?

Volg je een HBO/MA/Universitaire studie? Stuur dan je sollicitatiebrief met korte motivatie en C.V. voor  14 april 2022 naar Arjen Bangma, arjen@transnatural.org. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen via 020 7740862
(ma t/m vrij).

Meer informatie

www.transnatural.org / www.transnaturallabel.com